DEBRECENI EGYETEM ORVOS- ÉS EGÉSZSÉG-TUDOMÁNYI CENTRUM ONKORADIOLÓGIAI KÖZPONT BŐVÍTÉSE ÚJ ÉPÜLET

PROJEKT LEÍRÁSA

A meglevő sugárterápiás épülettől északra elhelyezkedő ligetes területen épült fel az új alagsor, földszint + 2 emeletes új szárny.

Az alagsori szinten létesült a jelenlegi épülethez csatlakozó összekötő folyosó. Itt kerültek elhelyezésre a működéshez nélkülözhetetlen gépészeti terek és raktárak, valamint egy később beépíthető multifunkciós tér. A földszint az épület fő funkcionális tere. Mivel a kezelések jelentős része ambuláns, itt alakították ki a recepciót a betegfelvétellel, a vizsgálókat, 2 lineáris gyorsítós besugárzó bunkert, egy brachyterápiás kezeléseket megvalósító HDR afterloading bunkert, . valamint egy felületi röntgen besugárzó kezelőt.

A két emeleti szint fektető részlegeknek biztosít helyet. A fektetők szobánkénti vizesblokkokkal készült, kényelmes, világos 2, 3 ágyas kórtermekkel.

Az épületben még elhelyezést kaptak a betegeket kisérő hozzátartozók bentmaradásához lehetőséget adó úgy nevezett hozel szobák is.

Az épület belseje jelenleg csak részben befejezett, így pillanatnyilag csak az alagsori összekötő folyosó, valamint a földszint északi besugárzó bunkerébe telepített gyorsító üzemel.

BERUHÁZÁS VOLUMENE

Össz. alapterület:                     3.360 m2

Össz. költség: kb.                     1,200 MFt

ÜZEMELTETŐ

DE OEC SUGÁRTERÁPIA TANSZÉK

SZAKÁGI TERVEZŐK:

Építészet             Kovács Péter DLA

Belsőépítészet     Frank György

Orvostechnológia Kerese János

Sugárvédelem      Dr. Ballay László

Gépészet             Nagy Imre

Elektromos          Nagy Zsolt

Statika                 Dezső Zsigmond