BESUGÁRZÓ KÖZPONT – PRIMUS 2 – ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZET –

PROJEKT LEÍRÁSA

A meglevő teljes test besugárzó közvetlen szomszédságában, az intézet parkjában, fás területen, föld alatt került kialakításra az új bunker, a működtetéshez és a betegellátáshoz szükséges helyiségekkel együtt. Bár az egész létesítmény föld alatti, a várótérhez kapcsolódó előtér feletti nagyméretű bevilágítón át besütő nap, és a térben elhelyezett növények oldják a más, sötét terekre jellemző komor hangulatot. A váró köré telepített vizsgálók ajtói felett készült bevilágítókon át, a vizsgálókba is beszűrődik ez a természetes fény.

A létesítmény belső hangulatát a fehér falak, a szürke ajtótokok, s a világos fa felületű ajtólapok határozzák meg.

A besugárzó bunker falainak pasztel színe, a bútorok fa hatású felülete otthonosabbá varázsolja a terjedelmes besugárzó berendzéssel megtöltött teret. A szabályozható megvilágítás és a beépített hangszórókból szóló halk zene nyugalmat ad a kezelések közben fekvő betegek számára.

BERUHÁZÁS VOLUMENE

Össz. alapterület:             450 m2

Össz. költség: kb.            1.500 MFt

ÜZEMELTETŐ

ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZET

SZAKÁGI TERVEZŐK:

Építészet                  Varga Tamás DLA
Orvostechnológia   Kerese János
Gépészet                  Marosfai Ákos
Elektromos              Somlai Zoltán
Statika                      Bősze Béla
Kert                           Balogh Zsombor